Utbildningsfilmer

UTBILDNINGSFILMER

Här nedan hittar ni utbildningsfilmer om rättsmedicin. Under våren kommer fler titlar att läggas till. Att hyra en film kostar 1 000:- exklusive moms. I hyran ingår fri tillgång till filmen i 30 dagar. Om ni vill hyra en film mejla filmer@rattslakarna.se. Ange vilken film ni vill hyra och fakturaadress.

Filmkatalog


Grepp om halsen (48:42 )


Innehåll: Vad händer vid ett grepp om halsen? Vad är det som gör att man svimmar? Vi går igenom halsens anatomi och vilka strukturer som påverkas vid ett grepp om halsen. Vi diskuterar även begreppet livshotande tillstånd och förklarar varför det inte är någon fara för livet för kampsportare att bli strypta till medvetslöshet


Grundläggande anatomi (55:16)


Innehåll: Vi går igenom grundläggande anatomi. Vi pratar om skelettet, brösthålans och bukhålans organ samt cirkulationen. Vi diskuterar blodförlust. Vi kommer i filmen att ge exempel på hur yttre våld kan påverka de strukturer vi pratar om.


Grundläggande om skador (49:36)


Innehåll: Vad man som advokat bör känna till om hudens uppbyggnad och de vanligaste fynden/skadorna som uppkommer genom inverkan av yttre våld mot huden . Vi går igenom rodnad, svullnad, hudavskrapning, blåmärke, krossår och skärsår. Vi förklarar vad trubbigt respektive skarpt våld är.

ADRESS:

Rättsläkarna i Väst

Hildedalsgatan 2

417 05 Hisings Backa


0725-51 29 63

0760-29 96 67

info@rattslakarna.se

Copyright @ All Rights Reserved